Hent de officielle spilleregler i pdf-format

De mest diskuterede spilsituationer:

 1. Må man føre ketcheren over nettet? JA! Så længe bolden rammes efter, den har passeret nettet fra modstanderens banehalvdel (§24.d), og så længe net med tilbehør eller modstanderens banehalvdel ikke berøres (§20.e). Man må endda slå til bolden på modstanderens banehalvdel (under ovenstående betingelser), hvis den skulle få et opspring eller føres af vinden, så den bringes tilbage over nettet (§24.b).
   
 2. Må bolden ramme ketcheren flere gange i samme slag? - en såkaldt 'skovl' JA! Så længe det er i samme bevægelse og uforsætligt (§20.d).
   
 3. Må man heade eller sparke til en bold? NEJ! Man taber pointet omgående, hvis en hvilken som helst del på spilleren - foruden ketcheren - rører bolden (§20.g).
   
 4.  Må man stå på stregen, når man server? NEJ! Dette kaldes "fodfejl". Man må ikke berøre nogen del af banen under servens udførelse (§8.b). Man skal derfor stå BAG baglinien og INDEN for sideliniens (OBS! forskellig i single og i double) og servemidtermærkets tænkte forlængelser(§8.b). Man må til gengæld godt hoppe ind over stregen i udførelsen (så længe man ikke lander under udførelsen).

 5. Kan man vinde en bold ved at skyde uden om nettet? JA! Blot den er inden for modstanderens banehalvdel uanset om bolden er over eller under den tænkte forlængelse af nethøjden (§24.c).
   
 6. Hvad sker der, hvis bolden i spil rammer en bold uden for spil på banen? Den bold uden for spil regnes som banens tilbehør, og bolden spilles derfor som en hver anden. Når man at returnere den på lovlig vis, er den fortsat i spil. Hvis ikke, har man tabt pointet (§24.e).
   
 7. Hvem skal serve efter et tie-break? Partiet regnes for at gælde som et serveparti for den spiller, der server først i tie-breaken.  Derfor skal den spiller serve, der er efter den først-servende i serve-turnus (§27.b).
   
 8. Hvornår er en serv afgivet? Når en spiller forsøger at slå til bolden - uanset om den rammes eller ej (§10.b) og/eller i det øjeblik ketcheren har kontakt med bolden, efter denne har forladt serverens hånd, og inden den rammer jorden  (§7). Fortryder man derimod at slå til bolden, må man gerne gribe bolden (med hænderne!), både før og efter bolden rammer jorden.